هنرستان عباسیان

  • ۰
  • ۰
تحقیق

فرمت فایل : word (قابل ویرایش) تعداد صفحات : 82 صفحه

مقدمه

تغذیه علمی است که دانش بیوشیمی و فیزیولوژی را تواما و با مفهومی مشترک در ارتباط با یک ارگانیزم و تامین غذای آن بیان میکند. تغذیه شامل جریانی است که در آن سلولهای بدن موجود زنده با بخشی از محیط شیمیایی خارج که برای تامین مواد مورد نیاز جهت انجام مطلوب واکنش های متابولیکی و شیمیایی برای رشد، نگهداری، کار و تولید ضروری است در ارتباط می باشد.

غذا به ماده ای اطلاق می شود که حیوان بتواند پس از خوردن، آن را هضم و جذب کرده و به مصرف برساند. به آن قسمت از ماده غذایی که به مصرف واقعی حیوان می رسد، ماده ی مغذی گفته می شود.

استفاده از خوراک آماده برای تغذیه دام به واسطه ایجاد امکان مصرف ضایعات صنعتی و پسماند های کشاورزی در جهت کسب ارزش افزوده و همچنین سهولت حمل و نقل، در سالهای اخیر رو به فزونی نهاده است.

ضمن اینکه تغذیه دام با این نوع خوراک می تواند از بروز امراضی که به دلیل وجود الودگی های مختلف در غذای دام پدید می اید جلوگیری نماید.

برای ایجاد شرایط بهره برداری اقتصادی از دام باید مجموعه ای از مواد که در یک نوع علوفه به تنهایی گرد هم نمی آیند با هم مخلوط و آسیاب نمود. این ترکیب کنسانتره ای را تشکیل می دهد که متشکل از مجموعه ای از مواد غذایی است که قادر است همه عناصر و مواد ضروری بدن دام را در حد نیاز آن برطرف کند.مواد موجود در کنسانتره عبارتند از انواع پروتئین ها که از موادی چون کنجاله پنبه تامین می شود، کربوهیدراتها که از غلات و ملاس و تفاله چغندر تشکیل می گردد، چربی ها ، مواد معدنی و انواع ویتامینها.

معرفی محصولات

خوراک&rlm هاى علوفه&rlm اى و کنسانتره دام

الف - علوفه &rlm ها

هرگونه خوراک گیاهى و پرحجم که ارزش غذایى داشته باشد و خوش&rlm خوراک هم باشد، علوفه نام دارد.

یونجه یابیده:

این علوفه ارزش غذایى زیادى دارد. یونجه به عنوان یک غذاى عالى در تغذیه دام به خصوص براى گاو شیرى استفاده مى&rlm شود. پروتئین و کلسیم بالاى این علوفه نشانه مرغوب&rlm بودن آن است. زمان برداشت یونجه وقتى است که یک سوم بوته&rlm ها به گل بنشینند. در جیره غذایى گاو شیرى، بین دو تا چهار کیلوگرم یونجه در روز کافى و مناسب است.

علف باغ:

این علف در تغذیه گاو شیرى و پروارى استفاده مى&rlm شود. به دلیل داشتن رشته&rlm هاى بلند، نشخوار دام&rlm ها را زیاد مى&rlm کند. به علاوه در گاوهاى شیرى باعث بیشترشدن چربى شیر مى&rlm شود. براى جلوگیرى ازخارج&rlm شدن سریع خوراک&rlm هاى آردى از بدن دام&rlm هاى پروارى از این علوفه استفاده مى&rlm کنند.

کاه به علت خشک و پُرحجم&rlm بودن، ارزش غذایى زیادى براى دام&rlm ها ندارد. از نظر ارزش غذایى، کاه جو از کاه گندم بهتر است. همچنین کاه گندم از کاه برنج بهتر است. براى دام&rlm هاى سنگین بهتر است که کاه به صورت رشته&rlm هاى بلند باشد. مصرف کاه باید کم و به مقدار لازم باشد. هر چه مقدار این علوفه در جیره غذایى دام&rlm ها بیشتر باشد، جلوى هضم و مصرف بیشتر غذا را مى&rlm گیرد. بهتر است کاه را همیشه بعد از خوراک&rlm هاى دیگر به دام&rlm ها داد.

اگر کاه و علوفه&rlm هاى مانند آن به صورت غنى شده به دام&rlm ها داده شوند. ارزش غذایى بیشتر مى&rlm دارند. براى گاوهاى خشک مى&rlm توان مقدار بیشترى از این علوفه در جیره غذایى قرار داد.

سیلوها:

براى استفاده بیشتر و بهتر از علوفه&rlm هاى خشک و هضم بهتر این علوفه&rlm ها، آنها را سیلو مى&rlm کنند.



دریافت‌فایل



لینک منبع و پست :http://campiran.ir/project-114521-%d8%aa%d8%ad%d9%82%db%8c%d9%82-%d8%ac%d8%a7%d9%85%d8%b9-%d8%af%d8%b1%d8%a8%d8%a7%d8%b1%d9%87-%d8%a8%d8%b1%d8%b1%d8%b3%db%8c-%d8%ae%d9%88%d8%b1%d8%a7%da%a9-%d8%af%d8%a7%d9%85-%d9%88/
  • ۹۵/۰۹/۱۰
  • golina amikoli

نظرات (۰)

هیچ نظری هنوز ثبت نشده است

ارسال نظر

ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در بیان ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.
شما میتوانید از این تگهای html استفاده کنید:
<b> یا <strong>، <em> یا <i>، <u>، <strike> یا <s>، <sup>، <sub>، <blockquote>، <code>، <pre>، <hr>، <br>، <p>، <a href="" title="">، <span style="">، <div align="">
تجدید کد امنیتی